Alergeni alimentari

GRUPE DE ALERGENI

Conform Directivei 2000/13/CE A PARLEMENTULUI EUROPEAN SI A CONSILIULUI DIN 20 Martie 2000, alergenii din alimente se pot incadra in urmatoarele grupe:

  1. Cereale care contin gluten (grau, secara, orz, ovaz, grau spelt, grau mare sau hibrizi ai acestora) si produse derivate;
  2. Crustacee si produse derivate;
  3. Oua si produse derivate;
  4. Peste si produse derivate;
  5. Arahide si produse derivate;
  6. Soia si produse derivate;
  7. Lapte si produse derivate (inclusiv lactoza);
  8. Fructe cu coaja, adica migdale (Amydalus communis L.), alune de padure (Corylus avealla), nuci (Iuglas regia), anacarde (Anacardium occidentale), nuci (Pecan [Caraya illinoiesis (Wangenh) K. Koch], nuci de Brazilia (Bertholletia excelsa), fistic (Pistacia vera), nuci de Macadamia si nuci de Queesland (Macadamia ternifolia) si produse derivate;
  9. Telina si produse derivate;
  10. Mustar si produse derivate;
  11. Seminte de susan si produse derivate;
  12. Dioxid de sulf si sulfiti in concentratii de peste 10 mg/kg sau 10 mg/litru;
  13. Lupin si produse derivate;
  14. Moluste si produse derivate;

In cazul in care suferi de o alergie, te rugam sa soliciti informatii suplimentare in incinta magazinului.

Iti multumim pentru intelegere!