Alergeni alimentari
GRUPE DE ALERGENI
Conform Directivei 2000/13/CE A PARLEMENTULUI EUROPEAN SI A CONSILIULUI DIN 20 Martie 2000, alergenii din alimente se pot incadra in urmatoarele grupe:
- Cereale care contin gluten (grau, secara, orz, ovaz, grau spelt, grau mare sau hibrizi ai acestora) si produse derivate;
- Crustacee si produse derivate;
- Oua si produse derivate;
- Peste si produse derivate;
- Arahide si produse derivate;
- Soia si produse derivate;
- Lapte si produse derivate (inclusiv lactoza);
- Fructe cu coaja, adica migdale (Amydalus communis L.), alune de padure (Corylus avealla), nuci (Iuglas regia), anacarde (Anacardium occidentale), nuci (Pecan [Caraya illinoiesis (Wangenh) K. Koch], nuci de Brazilia (Bertholletia excelsa), fistic (Pistacia vera), nuci de Macadamia si nuci de Queesland (Macadamia ternifolia) si produse derivate;
- Telina si produse derivate;
- Mustar si produse derivate;
- Seminte de susan si produse derivate;
- Dioxid de sulf si sulfiti in concentratii de peste 10 mg/kg sau 10 mg/litru;
- Lupin si produse derivate;
- Moluste si produse derivate;
In cazul in care suferi de o alergie, te rugam sa soliciti informatii suplimentare in incinta magazinului.
Iti multumim pentru intelegere!